Соление, or pickling, is a very common tradition in Russia. Russia has a short growing season because of the climate, therefore, preserving foods is important. Pickling is done to cucumbers, tomatoes, garlic, mushroom, and eggplant. These items are stored in either a salt water or weak vinegar.
A very famous dish among Russians is pickled tomatoes with fried potatoes, or солёные помидоры. Below is a recipe for pickled tomatoes from http://www.sras.org.
Помидоры солёные
Ингредиенты:
- 10 кг помидоров- 100-200 гр зелени укропа - 50 гр корня хрена - 100 гр листьев черной смородины - 100 гр листьев хрена - 20-30 гр чеснока - 10-15 гр красного острого перца - 10 л воды - 500-700 гр соли
Приготовление:
Всю зелень и помидоры тщательно промойте в проточной воде. На дно банок уложите половину укропа, перца, чеснока, листьев смородины, листьев и корня хрена. Наполните банки помидорами и уложите оставшуюся зелень. Приготовьте рассол из 10 литров воды и 500-700 граммов соли. Залейте банки холодным рассолом так, чтобы помидоры были полностью им покрыты. Накройте банки крышками и оставьте при комнатной температуре на 2-3 дня, после чего уберите в прохладное место.
|
Pickled Tomatoes
Ingredients:
- 10 kilograms of tomatoes- 100 – 200 grams of fresh dill - 50 grams of horseradish root - 100 grams of black currant leaves - 100 grams of horseradish leaves - 20 – 30 grams of garlic - 10 – 15 grams of red, spicy pepper - 10 liters of water - 500 – 700 grams of salt
Preparation:
Thoroughly clean all of the greens and tomatoes in running water. Lay half of the garlic, peppers, dill, currant leaves, horseradish leaves and root on the bottom of the jars. Fill jars with the tomatoes and add the remaining greens. Prepare the salt mixture from 10 liters of water and 500-700 grams of salt. Pour the cold, salt mixture into the jars, so that the tomatoes are completely submerged. Cover the jars with lids and store it at room temperature for 2-3 days, before moving it to a cool place.
|
To read more about Russian pickles and for more recipies,
Visit http://www.sras.org/russian_pickles.
No comments:
Post a Comment